Sixton Peak werk Laars:

Sixton Peak werklaars is er in verschillende uitvoeringen:

Hieronder volgen enkele tips om rekening mee te houden bij aanschaf van uw nieuwe werklaarzen:Binnenvoering:
Wol – voor gebruik in de winter
Een echte wolvoering is zeer populair onder de dragers van werklaarzen. Wanneer je de laars aantrekt voelt dit gelijk warm en zacht aan, hierdoor is die laars ook zeer aantrekkelijk voor koude dagen. Wol is koud isolerend en geeft de laars de EN ISO 20345: CI normering. Echt wol heeft een absorberend vermogen en is hierdoor anti-transpirerend. Wol is licht van gewicht en vormvast. 100% recyclebaar en dus duurzaam. Laarzen met wolvoering hebben een groot ademend en absorberend vermogen, dit zorgt voor extra comfort! Bovendien is wol brandvertragend en dus extra veilig. 


3D Air – voor gebruik in de zomer
Sixton Peak gebruikt uitsluitend de beste materialen. Zo ook bij de 3D Air- voering. Technologisch geavanceerde vezels zorgen voor de beste prestaties, zelfs in de binnenste delen van de laars. Dit springt niet meteen in het oog, maar is des te belangrijker voor het welzijn van de voet. Speciale driedimensionale voeringen garanderen een ongekend ademend vermogen,
gecombineerd met een hoge slijtvastheid. 


Primaloft® – voor gebruik in alle seizoenen
Laarzen met Primaloft® voering houden de voeten altijd droog, warm en comfortabel,
zelfs wanneer de voering nat is. Bij het werken in natte omstandigheden is het niet altijd mogelijk de voeten droog te houden. Daarom is het goed om te weten dat Primaloft® ook in natte staat uw voeten warmer houdt dan enige andere natuurlijke of synthetische isolatie. De speciaal behandelde en waterbestendige ultrafijne vezels vormen een dynamische isolatiestructuur. De vezelstructuur wordt verlijmd en vormt een sterke, ademende en waterbestendige isolerende kern. Dit biedt nog meer bescherming tegen compressie, maar voelt luchtiger aan voor een betere pasvorm.
Primaloft is duurzamer en warmer.


Thinsulate® – voor gebruik in de winter, voor de extra koude dagen
Thinsulate® biedt aanzienlijke bescherming tegen koud en voorziet mede dankzij de verminderde dikte in meer comfort en bewegingsvrijheid. Thinsulate® heeft een hoge warmte- isolatie, zelfs bij natte en regenachtige weersomstandigheden. Daarnaast heeft het een groot ademend vermogen, is het bijzonder wasbaar en eenvoudig te onderhouden.  

Waterdichtheid:Waterdichtheid is vaak een veel gestelde eis van een klant. Daarom is een goed advies hierin belangrijk. We zetten het voor u nog een keer op een rij:

Waterafstotendheid
Een werklaars met een S3 normering is minimaal 60 min waterafstotend bij licht contact met water (spatwater).  

WR (water resistant)
WR, staat voor water resistant schoeisel middels een membraan. Met deze laarzen kan langdurig (minimaal 80 min) gewerkt worden in een zeer vochtige omgeving zonder natte voeten te krijgen. Testmethodes en testeisen op basis waarvan de CE – type keuring wordt afgegeven staan omschreven in de EN ISO 20344. 
  S4 en S5 laarzen zijn 100% waterdicht
Kom je langer dan 80 minuten aaneengesloten in contact met veel water, dan heb je een S4 of S5 laars nodig. Deze laarzen worden uit één stuk gegoten, hebben geen naden en zijn vaak gemaakt van PU, PVC of rubber.